maandag 4 mei 2015

Alcoholvrije cocktails


Je hebt een feestje, maar je bent nog geen 18 en je mag nog geen alcohol hebben (stiekem doen we dat wel, ahh badass!) of je bent de BOB. Jammer, dat wordt geen alcohol! Maar het hoeft niet bij cola te blijven. Yillaa heeft namelijk 6 cocktails op een rijtje gezet waar geen alcohol inzit. Zo geniet jij ook van een heerlijk drankje!

Pink Pelican
Ingrediënten:
6 cl. grapefruitsap.
10 cl. sinaasappelsap.
1 cl. citroensap.
2 cl. limoensap.
2 cl. grenadine siroop.
7 ijsblokjes.

Doe alle sappen en siropen in een shaker samen met 4 ijsblokjes en schud het voor ongeveer 15 seconden. Doe vervolgens 3 ijsblokjes in het longdrinkglas en giet de sap uit de shaker door een zeefje in het glas.

serveertip: doe een mooi rietje in het glas.


Aardbei Daquiri


Ingrediënten:
2 grote aardbeien.
4 el. suiker.
18 cl. limonade.
1 eetlepel citroensap.
4 ijsblokjes.

Blender de aardbeien samen met de suiker, limonade, citroensap en ijsblokjes in een blender en blender het tot een glad mengsel.

Serveertip: Prik een aardbei op de bovenkant van het glas en serveer met een rietje.

Baby Pina Colada
Ingrediënten:
16 cl. ananassap.
2 cl. room.
4 cl. kokossiroop of 4 tl. cream de coconut uit blik.
3 ijsblokjes.

Mix de ananassap, room en kokossiroop/cream de coconut. Doe de ijsblokjes in de longdrinkglas en schenk hierover het mengsel. 

Serveertip: Snijd een stuk verse ananas af en prik deze aan het glas. Prik een cocktailkersje aan een cocktailprikker en prik deze weer in de ananas. Serveer de cocktail met een rietje.

Shirley Temple
Ingrediënten:
12 cl. sinaasappelsap.
12 cl. koolzuurhoudende limonade.
1 el. grenadine siroop

Schenk de limonade en de sinaasappelsap in het longdrinkglas. Schenk vervolgens de grenadine siroop erin en laat dit naar beneden zakken.

Serveertip: Prik een kers op de bovenkant van het glas en serveer met een rietje.


Virgin on the Beach
Ingrediënten:
9 cl. cranberrysap
9 cl. grapefruitsap
5 cl. perzik nectar
3 ijsblokjes

Doe de ijsblokjes in het longdrinkglas en schenk 1 voor 1 in een willekeurige volgorde het sap in de glas. Roer daarna even door de mix.

Serveertip: Prik een schijfje sinaasappel aan het glas en serveer met een rietje. 

Diver's World
Ingrediënten:
4 cl. Curaçao Blue siroop.
1 cl. versgeperste citroensap.
2 cl. gingerale.
1. cl bitter lemon.
Tonic.
Aalbessen.
Schijfjes limoen.

Doe de citroensap met de Curaçao Blue siroop in een shaker. Schud dit ongeveer 15 seconden. Git dit vervolgens door een zeefje in het longdrinkglas. Gier er gingerale en bitter lemon bij. Vul dit aan met tonic en roer vervolgens alles door elkaar. Doe de aalbessen en schijfjes limoen in het glas. Voeg eventueel ijsklontjes toe.

Serveertip: Serveer de diver's world met 1 of 2 rietjes

De kleur van het tussenkopje geeft aan welke kleur de cocktail ongeveer heeft. 

Welke cocktail lijkt jullie lekker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten