dinsdag 21 april 2015

10 mooie plekken op de wereld


Lijkt het jou niet super vet om de hele wereld over te reizen? In elk land cultuur te snuiven en veel talen leren te spreken? En om de mooiste bergen, stranden en blauwste zeeën te zien? Mij wel! Hier 10 mooie plekken op de wereld die je zeker een keer moet bezoeken!






Hidden Beach.
Hidden beach is bij de Marieta-eilanden van Mexico. Het verborgen strandje, overigens wel een heel bekend strandje, is ontstaan in 1900 wanneer er een explosie werd veroorzaakt door een militaire oefening. Het strandje is alleen te bereiken door een tunneltje onder water.


 La Grotta Cove.
La Grotta Cove bevind zich op het Griekse eiland Corfu. Het helder blauwe water, de rotsen en de blauwe lucht en de warmte geeft een intens vakantiegevoel. Genieten!


Pearl Waterfall
China kent niet alleen de overvolle steden met veel smog, maar ook de Parel Watervallen. De top van de waterval is maar liefst 162 meter hoog! Enorm!


Niagara watervallen
De Niagara watervallen behoren tot de bekendste en grootste watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Het verval is niet erg groot vergeleken andere watervallen, gemiddeld 60 meter. Maar de breedte van de waterval en de hoeveelheid water dat naar beneden gaat is huge.


De Malediven
De Malediven liggen ten zuidwesten van India en de Indische oceaan. Ze bestaan uit 1190 koraaleilanden waarvan maar 9 zijn met een grotere oppervlakte van 2 vierkante kilometer. Witte stranden, heldere blauwe zee, heerlijk warm... Kortom, the place to be!


Machu Picchu
Een stad van de Inca's in Peru die door de Spanjaarden nooit ontdekt is en daardoor bewaard is gebleven. In de stad is nog veel van de Inca's terug te vinden. Machu Picchu ligt tussen steile bergen op een hoogte van ongeveer 2400 meter. Een prachtige omgeving.


Gorges du Verdon 
De Gorges du Verdon is de op één na grootste kloof in Europa, uitgesleten door de rivier de Verdon. De kloof bevind zich overigens ook in natuurpark Verdon. 



Subak rijstvelden
Deze rijstterrassen zijn onderdeel van een irrigatiesysteem. Het ziet er heel indrukwekkend een mooi uit naar onze mening. Subak bevindt zich in Indonesië en staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.


Grand Canyon van Groenland
De Grand Canyon is de grootste kloof op aarde momenteel. Hij bevind zich onder groenland. Na schatting is de kloof 4 miljoen jaar oud. De kloof is 750 kilometer lang, 10 kilometer breed en 800 meter diep. Gigantisch! De kloof is bedekt onder een dikke ijslaag


Preikestolen
Preikestolen is een klif in Noorwegen die 650 meter boven de Lysefjord uitsteekt. De klif trekt veel toerisme. Je kan genieten van een mooi uitzich met bergen en fjorden.

Naar welke plekken op de wereld wil jij graag?

Volg je Yillaa al op Twitter?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten